STORA GLASPARTIER FÖRMÅNLIGT MED PVC-KARM

      - PVC-karm är ett förmånligare alternativ om du vill ha stora, välisolerade glaspartier till din byggnad!

 

Glaspartierna tillverkas helt efter dina mått och önskemål. Standardfärgen är genomfärgad vit, men enligt önskemål kan karmen lamineras i olika färger. Eftersom dessa glaspartier monteras lägre än 70cm från marknivå krävs enligt lagen 6mm glas.

Vi har två karmmodeller,  den lite mera rundade Classic-karmen och Encore-karmen som är kantigare. Du kan också välja mellan 2-glas (u-värde ca 1,4) och 3-glas (under 0,96). Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust.  Lagen kräver 3-glas till rum som används året runt för bästa isolering och minsta energiförbrukning. 

Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten vid vissa vädertyper. Det är helt normalt eftersom värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster.

Glaspartierna kan också fås med skjutdörrar. Ett tvådelat skjutparti består av ett fast parti och ett öppningsbart. Ett fyrdelat skjutparti består av två fasta partier i ändarna och två öppningsbara delar i mitten. Du kan också beställa hela fasta partier till väggar som inte behöver kunna öppnas.

Våra skjutdörrar i PVC har också tilt-funktion för vädring. Dörren kan sättas i en vädringsfunktion vilket gör det möjligt att vädra även när det blåser eller regnar. Fördelen är att man även kan vädra och hålla djur och barn inomhus.

Du kan beställa glaspartierna helt efter dina mått, det kostar inget extra. Observera att det behövs ca 10mm extra runt partiet för isolering.

Önskar du spröjs i dina skjutdörrar och glaspartier är de, precis som med Exellent-fönster, placerade inuti glaskassetten. Detta innebär att de aldrig är i vägen eller samlar smuts.

 Kontakta oss så planerar vi dina glaspartier tillsammans!

20160919 7Friberg Thermo pvc1