EXELLENT MAISEMAIKKUNAT

Jos haluat isot, hyvin eristetyt ikkunat PVC-karmilla voivat olla edullisempi vaihtoehto.

 

Ikkunat suuriin aukkoihin valmistetaan kokonaan mittojesi mukaan. Standardiväri on läpivärjätty valkoinen mutta karmit saadaan laminoitua moneissa eri väreissä.

Valikoimastamme löytyy kolme eri karmia eri U-arvoilla (lämmöneristyskykyä). Karmin valinta riippuu siitä minne lasitus asennetaan ja minkälainen U-arvo liukulasituksella pitää olla. Mitä pienempi U-arvo on, sitä parempi lämmöneristys ikkunassa on.

Jos ikkkunat tulevat osana ulkoseinää talossa joka käytetään ympärivuotisesti laki vaatii kolminkertainen eristyslasi (U-arvo alle 1), valintana myös kaksinkertainen lasi (U-arvo n. 1,1). Koska liukuoveissa lasin alareuna tulee alle 700mm maapinnasta laki vaatii turvalasia. Käytämme lasituksissa 6mm tasolasia.

Ikkunoista voi myös tehdä liukulastitus. Kaksiosainen liukulasitus koostuu yhdestä kiinteästä osasta ja yksi liukuvasta. Neliosainen liukulasitus koostuu kahdesta kiinteistä osista päädyissä ja kahdesta liukuvista osista keskellä. Voit myös tilata kokonaan kiinteät lasit.

Meidän PVC-lasituksilla on tuuletuksen kippi-toiminto. Nämä kippi-liukuovet avautuvat nimensä mukaisesti myös yläreunasta kipaten.

Lisävalintana liukuoviin on saatavana myös ristikoita. Ristikot laitetaan lasien väliin, jolloin ne ovat huoltovapaat ja pysyvät ehjinä vuodesta toiseen. Näin ne eivät myöskään haittaa ikkunoiden pesua.

Muista että PVC-liukuoveilla on korkea kynnys ja painavat n. 150-300kg.

 

Isot maisemaikkunatisot, kiinteät ikkunat