piklas logo6

PIKLAS TRÄ-ALUMINIUMFÖNSTER

Vill du ha träfönster med aluminiumbeklädd utsida är Piklas vår samarbetspartner, företaget tillverkar också dörrar i många olika stilar och modeller. Kontakta oss så hjälper vi dig beställa fönster och dörrar helt enligt dina mått och önskemål. 

 

 

Familjeföretaget Piklas har redan i över 40 år tillverkat inhemska fönster i Pyhäntä, i norra Österbotten. Nästan 1,5 miljoner Piklas-fönster har hittat sin plats i renoverade eller nybyggda hem, fritidsbostäder och stugor. Största delen av fönstren har sålts via olika husfabriker. Förutom fönster har de nu introducerat en serie ytterdörrar, som består av färdigt planerade helheter för olika dörrar i huset.

Piklas tillverkar trä-aluminiumfönster där fönstrets utsida är klätt med väderbeständig aluminium.  Piklas har olika modeller av MSEA  och MEKA-fönster, utseendet och egenskaperna bestäms helt enligt kundens önskemål. Funktionssäkra MSEA träaluminiumfönster som öppnas inåt är den vanligaste fönsterkonstruktionen. De har god värmeisoleringsförmåga samt utmärkt ljudisoleringsförmåga och väderbeständighet. Energieffektiva fasta MEKA träaluminiumfönster är ett ypperligt val för stora fönsterytor och platser där det inte är nödvändigt att kunna öppna fönstren.

En elegant ytterdörr är både hemmets och fritidsbostadens krona. Piklas har utvecklat fyra serier av dörrar i olika stilar som passar i såväl stenhus som stock- och trähus. De personliga dörrserier har planerats av designern Marja Sydänmetsä. Dra nytta av denna unika möjlighet och skaffa enhetliga dörrar till hela huset.

Ryhti-, Mahti-, Idylli- och Retro-serierna inkluderar inte bara eleganta huvuddörrar, utan också blinddörrar som lämpar sig i förråd och som sidodörrar samt terrassdörrar med fönsterglas. Piklas tillverkar alla dörrar till hem och fritidsbostäder enligt kundens mått. Alla dörrar tillverkas i Finland, i vår dörrfabrik i Pyhäntä.

 

Läs Piklas broschyr!

Kontakta oss!

1c9d070a40538f6a60587db0880f8d04 f2

 

 

Monterade Piklasfönster

Piklas fönster

piklas ikkunat

IMG 20190816 121910 resized 20190816 3